Julíus®

Onze Manier

Zomaar een greep uit onze pragmatische methodes, theorieën en modellen.…..

DISC

Dit is één van onze paradepaardjes!

DISC is een waardeoordeelvrij model om inzicht te krijgen in je eigen (én elkaars) gedrag. Dat bieden natuurlijk wel meer bureaus aan, maar het belangrijkste onderscheid zit hem in de manier die wij bij Julíus® specifiek hebben ontwikkeld en dat wij dat op een toegankelijke, pragmatische wijze terugkoppelen in een 1-op-1 gesprek waardoor je er ook daadwerkelijk iets aan hebt in je dagelijkse praktijk. 

Voor verdere informatie over DISC raden wij je aan een kijkje te nemen op de website van onze dochteronderneming DISC•ACADEMY, dé specialist op het gebied van DISC in Zuid-Nederland (uiteraard powered by Julíus®). Kijk op www.disc-academy.nu.

 

Action Learning en Serious Play

Dit is een methode waarbij we deelnemers gerichte en bewust gekozen actieve werkvormen aanbieden. Ze worden hier écht uit hun comfortzone gehaald (lees: de dagelijkse gang van zaken op kantoor). Het is een onderdeel van een totaal traject, waarbij middels persoonlijke profielen en trainingen vooraf al een stevig fundament is gelegd. Het speelt zich ook meestal af op een locatie buiten de deur, weg van kantoor. Het principe is dat leren én gedragsveranderingen het resultaat zijn van directe ervaringen. Hier vallen voor deelnemers, leidinggevende en teams de puzzelstukjes vaak op de juiste plaats.

  

De drie PRO’s

Deze staan voor proces, procedure en product. Door teams inzicht te bieden in waar zij (mét elkaar of individueel) de meeste nadruk op leggen van deze drie, zijn ze bewuster in staat om hierin meer balans te creëren.

Een betere balans leidt uiteindelijk tot uiterst effectieve samenwerking, heldere richtlijnen en afspraken en bovenal tot meer gedragen besluiten en scherpere resultaten.

  
 

Competentieanalyse

Dit is een instrument dat de geschiktheid van iemand in kaart brengt voor een bepaalde positie of om door te kunnen groeien naar de volgende uitdaging. Het geeft een duidelijk beeld over het potentieel, het (gewenste) werk- en denkniveau, de cognitieve aspecten, persoonlijkheidseigenschappen en ontwikkelpunten van de persoon in kwestie. Daarnaast geeft biedt het ook inzicht in de ontwikkelbaarheid van een competentie. Zo’n analyse is puur maatwerk en wordt samengesteld in overleg met de klant. Een persoonlijk interview en een uitgebreide rapportage maken er onlosmakelijk deel van uit en zorgen voor een helder plaatje.

  

Verder richten we ons o.a. óók nog op de volgende zaken….

  • Personal Leadership Survey
  • TMA-analyse
  • Persoonlijke effectiviteit
  • Lencioni (5 succesfactoren van een “high performance team”)
  • 360 graden feedback (én feedforward)
  • Covey (cirkels van invloed & de zeven eigenschappen van effectief leiderschap)
  • FLOW-monitor 
  • Timemanagement